De omgeving

In de directe omgeving zijn vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen door het mooie Drentse landschap.

Tips:

 • Het Hunebedcentrum, Borger
  Het Hunebedcentrum is de locatie waar een museum over hunebedbouwers, een keientuin, de poort van De Hondsrug Unesco Global Geopark, een keientuin en het oertijdpark samen het verhaal van de Drentse prehistorie vertellen.
 • Het Veenpark, Barger-Compascuum
  In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven.  Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.
 • Wildlands, Emmen
  Het kan: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.
 • Klooster, Ter Apel
  Klooster Ter Apel is een uit de 15e eeuw daterend voormalig klooster in het zuidoosten van de provincie Groningen bij het dorp Ter Apel. In het conventgebouw zijn onder meer een Museum voor Klooster- en Kerkgeschiedenis & Religieuze Kunst en twee galerieën voor hedendaagse kunst gevestigd.
 • Wonderwereld, Ter Apel
  Wonderwereld is een dierentuin en speeltuin in Ter Apel met wintersluiting. Het park is gebouwd, in combinatie met een sprookjeswereld. In de dierentuin zijn verschillende diersoorten te vinden, waaronder enkele roofvogelsoorten en uilensoorten.
 • Schloss Dankern, Haren/Dankern (Duitsland)
  In het hart van Emsland ligt een uniek vakantie- en avonturenparadijs. In het hart van het 200 hectare grote park, ligt het oude kasteel Schloss Dankern (1680) en het Dankern-Meer.
  In de afgelopen 25 jaar is hier midden in de natuur een veelzijdig park ontwikkeld voor families en kinderen. Met maar liefst 120 speeltoestellen, vrijetijd- en sportmogelijkheden midden in de natuur, biedt Dankern ontspanning voor het hele gezin.

Liever iets anders doen? Vraag naar de mogelijkheden, we geven je graag nog meer tips!

Wil je zelf activiteiten organiseren op ons terrein, laat het ons weten. We denken graag met je mee!